2012. április 11., szerda

Betegség az első

Nos említés szinten már előkerült két helyen is, hogy volt egy megfázásos kalandunk. Igazából egyszer korábban már volt picit megfázva, de az korántsem volt ennyire komoly, mint a mostani. 

Vizsgálódik a doktornéni
Sokan, sok helyen megírták már előttem, hogy micsoda para a szülőknek a gyerek első betegsége, még akkor is, ha az csak egy pici megfázás. Hát para az nem igazán volt, de az tény, hogy a szívűnk szakadt meg, amikor köhögött és nem tudtunk rajta segíteni. De egyébként viselkedése semmit nem változott a betegség alatt, igaz nem is volt lázas, tehát, a napi program annyiban volt más, hogy bekerült az orrszívás is a programba…ezt egyébként finoman szólva cseppet sem bánta (teljesen rá van kattanva a porszívóra - naponta átlag kétszer porszívózunk, ami mondjuk a macska miatt nem is hátrány a lakásnak), illetve a kajálások lettek kicsit - néha sokkal - macerásabbak, mert hogy volt olyan nap, amikor minden étkezésnél hányt is…mert ugye, ha köhögött, akkor természetesen kijött minden, ami addig belement, s teljesen mindegy volt, hogy milyen pózban, milyen kajával etetjük. Azért drasztikusan nem fogyott le, de meglátszott a hízási görbéjén (mit görbe, inkább ív). 

Az orrszívás nagymestere: Zsebi
A tapasztalat mindenképpen hasznos lehet későbbre és akár másnak is. Szóval az orrszívó istenkirály találmány..bár a takarítása nem - még spéci eszközökkel sem - egyszerű. A köptetőkre az vagyon írva, hogy két éves kor alatt nem adható…s a gyógyszertáros nem is mondta el, hogy ettől nem kell beijedni, csak új szabályozás, előtte 3 hónapos kor volt ráírva és nem változott semmi. Azért másik gyógyszertárban szerencsére elmondták, meg a gyerekorvos is megerősítette. Mondjuk az ijesztő volt, hogy mennyire felerősítette a köhögését, persze értem én, hogy ez a feladata, csak akkor is rosszul esik. Fájdalom (és persze láz) csillapításra is jó, de az adagolója mindenképpen verhetetlen a Nurofen szirupnak (ezt is a gyógyszerész árulta el, aki igazán segítőkész volt). Babáknak is van Nasivin orrspray, de állat, aki a spray változatot választja, mert nem lehet látni, hogy tényleg sikerült-e bejuttatni a nóziba, legközelebb nem hallgatunk a gyógyszerészre és maradunk a cseppentősnél (naja nem minden gyógyszerész jó). Jó szolgálatot tesz a Babyloof balzsam. S egy párásító (ultrahangos) is hasznos a szobában (ja kérem, mi akik egész télen párátlanítottunk, most nyomattuk a párát, vicces) Összességében nem dráma a betegség, ha az ember fel van rá készülve, hogy ez is benne van a pakliban. Na meg persze jó, ha a gyerekorvos is normális és nem nézi hülyének a szülőt. A miénk nagyon jól állt ehhez a dologhoz, s dicsérte a mi hozzáállásunkat is, ami persze legyezgette a hiúságunkat rendesen.