2013. október 14., hétfő

Bogyka 9. hónap



Adatok: A legutóbbi mérésnél (két hete) 9,77kg volt. A magassága 74 cm, a buksija 46,5 cm. Pelukából van 4+-os Háppy Bella nappalra, 4es Pampers Premium Care éjszakára. Egy ideje 3as tápszer Milupa. Ruhákból 74es nadrágok, többnyire 86os bodykkal. 

Alvás, evés…alias napirendetlenség: Az éjszakát még mindig nem alussza át stabilan, látszanak erre utaló jelek, de egyenlőre nem folyamatos a siker. Ellenben napközben szinte általános lett az egy alvás…néha fél órában:S Reggelire gyümit eszik 200 gramm körüli adagban. Aztán játszik és olyan fél 11 körülre fárad be, ilyenkor elalszik és eszik egy tápszert, vagy eszik egy tápszert és elalszik…a sorrend nem egzakt. Ez is kb. 200 ml a mennyiséget tekintve. Aztán szunya….30 perc és 2,5 óra között bármi előfordulhat. Utána uzsira joghurt (ez néha szunya előtt van, de egyre ritkábban), natúr 140 gramm. Aztán tekerés, játék, tesóimádat. 4 körül vacsora 200 gramm körüli főzelék (Kecskeméti cukkinifőzeléke mindent visz, de szereti a házi kosztot is. Nagyon fúj még nem volt, de nem minden csúszik azonos lelkesedéssel) Fél6-6 körül kezd el nyüglődni, de jobb napokon simán ki lehet csúsztatni fél7-7ig a fürdést (ilyenkor közösen, a korábbinál inkább egyedül Zsebike nagy bánatára). Tápszer 200-235ml, aztán szunya. Jobb napokon tíz-tizenegy körül kér még egyet enni, aztán reggelig béke, rosszabbakon egy hajnali kettő-három közöttivel is megkínáltatja magát, a legrosszabbakon, meg érzésem szerint folyamatosan eszik (volt olyan, hogy óránként, már nem hittem el, hogy tényleg éhes és nem fog mindent módszeresen visszaküldeni az ágyunkra, de nem tette:P). Reggel mostanában ő kel korábban 6-7 között valamikor. Összesen általában 13 órát alszik egy nap és 1300-1400 ml-t eszik (csalósan, mert a grammot is ml-ben számolom nála is;)). Ő nem problémázik a darabos kaján, simán eszi. A kukorica-pufit meg lelkesen tolja, meg lényegében bármit megkóstol(na), amit mi eszünk.



Kimittud: mászik, mindenen feláll, kapaszkodva lépeget, járássegítő alkalmatossággal jár (ez lehet a kis asztal, vagy autó, vagy ami éppen akad), néha szentül hiszi, hogy ezek nélkül is megy, aztán pofára esik…nem értékeli:P Finom mozgások terén néha ügyesebb, mint a bátyja, vagy legalábbis türelmesebb:D Iszonyatosan sokat "dumál", imádja, ha válaszolunk neki. A testvérével szerintem komolyan kommunikálnak. Tapsol, legalábbis a mozdulat tökéletes, a két nyitott tenyér egymásnak, hangja még nem mindig van. Tudja, hogy mit és pontosan hogyan kell a konnektorba dugni...meg is próbálkozik vele, persze azért még nem tökéletesen pontos a mozdulat, no meg a vakdugók sem segítik  elő a sikert:P Nagyon szeret táncolni, zenére magától is riszálásba kezd, de ölben sem csak úgy van, ha táncolni kezdünk. 




Fog: Alul kettő, felül némi dudor, de az alsó két szemfoga fehérlik. Nyáltenger, hatástalan dentinox…vagyis nem lesz tőle sem jobb kedvű, sem rosszabb. 

Eü: orrfolyás általánosan. Köhögés hol jobb, hol rosszabb, hol kell rá gyógyszer (mert így legalább tud aludni éjjel), hol meg nem. Orrszívás többnyire nagyon fúj :( Popsija piroskodik, a váltott popsikrém nála is bejön, de klasszisokkal érzékenyebb a bőre, mint Zsebié volt.


Aktuális becenevek: Bogyka, Töpörek…meg még sok más, amit elmulasztottam feljegyezni


Tesók: Talán az egymásra gyógyultak kifejezés a legjobb rájuk. Bírkoznak, másznak együtt, autóznak és egyáltalán. Aztán valaki megunja és nyűgösködik kicsit, majd pár pillanat múlva már tekernek is egymáshoz. Bogyka néha rosszul viseli Zsebi darabos mozdulatait…hát igen, még nem minden simogatás sikerül kellően finomra. Zseb néha nem annyira értékeli, hogy Bogyka be szeretne csatlakozni a játékába, de alaptézis a szeretjük egymást :D:D:D Zsebi mindennel megkínálja, amit ő eszik, így hát simán kóstolgat mindenféle "felnőttes" dolgot. 


Jade vs. Bogyka: Hát vége a nyugalomnak. Simogatja a cicát, kellő mennyiségű szőrtől szabadítva meg ezen mozdulatokkal. Cic egyenlőre nem bánja, bár a faroktépésnél néha hangot ad méltatlankodásának.