2013. október 15., kedd

Vissza a kezdetekhez…

…avagy nőgyógyászvadászat. Nem mentünk messzire. Zsebi már megvolt, amikor egy plakátról Báhidy doktor vigyorgott rám, hirdetve, hogy immáron kisvárosunkban is van rendelése. Nosza kértem is egy időpontot, mert ha a SOTE 1.-nek van PIC-e, akkor nyilván a SOTE 2.-nek is van:P Meg amúgy is, azért ő egy sokat tapasztalt orvos, szakvéleménye mindenképpen van és kíváncsiak is voltunk rá.



Keddenként van rendelése itt helyben, árban ugyanaz, mint a benti rendelőben, csak éppen itt csend és nyugalom, nulla várakozás és egy kisimult doki fogadott. Mondta is, hogy ez a rendelés neki afféle pihenés…hát igen, régen ilyesmi volt a benti magánrendelés is, csak aztán nagyon népszerű lett. De mindegy, nekünk itt amúgy is kényelmesebb. Mi voltunk az utolsók mára, már vártak ránk, de hiába invitáltak nem sikerült sokkal a megbeszélt időpont előtt odaérni. 

Emlékezett ránk, bár 2010 őszén találkoztunk utoljára. Nem pontosan mindenre, meg ezen-azon meg is lepődött, néhány dolgon egész látványosan, néhányon kevésbé:P De a lényeg, hogy nem látta akadályát annak, hogy nála legyen Mazsi császárja. Szerinte - ha a down negatív - akkor nem lesz semmi gond, simán végig mehet a várandósság, náluk protokoll szerint 39. héten lehet a császár, persze ha beindul előbb a szülés, akkor az egyértelmű téma. Bent lehet apuka is. Két nap a kötelező tartózkodás császár után, avagy a műtétet követő harmadik napon távozhatok:D Hozta a szokott formáját és azért turkált egy kört, csak hogy nehogy az amniocentézis miatt esetleg nyitva legyen a méhszáj, de mindent rendben talált. Kérte, hogy akkor hívjuk a down-eredménnyel, meg - bár nem látta értelmét, mert szerinte "nem leszünk tőle okosabbak", de - kérte, hogy mutassuk majd meg a magzati mr vizsgálattal kapcsolatos dolgokat is. És egyébként is hívjuk, ha valami van. Meg technikailag akkor négy hetente találkozzunk és 24. héten meg csináltassak egy terheléses cukor vizsgálatot, meg vérkép, vércsoport, vizelet…stb. A cukros témáról kicsit elpolemizáltunk, de aztán abban maradtunk, hogy legyen egy 0-60-120-as zsömlés tejes történet. Ha minden oké, akkor 26. hetesen találkozunk ismét, mondta, hogy itt vagy ott, neki mindegy, de mondtuk, hogy itt, mert ez nekünk kényelmesebb, meg amúgy is tetszik ez a nyugis légkör:D Elköszöntünk, majd lent a recepción fizettünk. Időpontot még nem kértem, mert hát még várjuk a down-eredményt.