2012. május 31., csütörtök

1 mínusz 61

Nem is tudom leírjam-e újra, hogy rohan az idő...de tényleg. Annyira igaznak érzem a mondást, miszerint kisbabával az évek gyorsan telnek, ám a napok lassan múlnak.


Adatok: 11,55 kg…főzés közben féllábbal emelgetve durva súlyzó:P 77 cm magas és 47 cm a buksikörfogata…ha jól mértük, mert nem úgy van az, mint régen. Nappalra 4es, éjjelre 5ös pelust hord. Ruhából lassan kikopnak a 80asok - már csak egy-egy nagyobb darab van játékban - és végleg beköltöznek a 86osok…végleg??? Na ja, meddig végleg:P


Semmi gyerekmunka...önként segít:P
Alvás, evés…alias napirendetlenség: A hóelejei keverc után, úgy tűnik beállt az új rendszer, immár az ő rendszere. 7 körül kel, játékkal indul a nap 10ig bezárólag eszik kb. 190 gyümölcsöt. 10-től általában séta, játszótérrel-fagyizással fűszerezve (általában egyezik a fagyi-izlésünk) kb. 2 órában, amiből vagy alszik egy felet, vagy nem. Hazaérve még kis játék aztán ebéd 190 főzelékként. Utána még némi játék, aztán délután szunya, előtte újabban bevág egy kisebb adag tápszert. Ilyenkor alszik egy hosszabbat, aztán délután újra játék, esetleg még egy kör játszóteres séta. Uzsonnára joghurtot eszik. Vacsorára az ágyban tápszert. Betöltés vagy van, vagy nincs, már nem igazán betöltés, mert igény szerint megy:P Hajnali 4-6 között szokott kérni egy reggelit, megissza és simán visszaalszik…magától hasra fordul mikor elégnek érzi a kaját. Az utóbbi napokban annyiban változott a fenti tematika, hogy bevezettük a vacsora fogalmát, ami fürdés előtt egy főzeléket jelent, utána a tápszert cumizva alszik el. Éjjel újabban csak teázni kel fel…ha egyáltalán. Rengeteget iszik, legalábbis számomra a 3-4 dl folyadék (ízesítetlen édesköménytea, sima víz) elég soknak tűnik egy babához képest. És egyébként meg folyamatosan eszik…hol egy kis buláta, sajtos tallér, keksz van a kezében/szájában, hol némi eper (igen, eszik epret már, simán elvette és megette, azóta is nagyon szereti), alma, vagy valami egyéb, amit sikerül elcsennie. A főzelékeket ennek ellenére még mindig szigorúan pépesen kéri, ha nem krémesítek eléggé, simán kiköpi a kaját.


Kimittud: Hát nem ül egy helyben:P Mászik, ahol fel tud kapaszkodni megteszi, ahol lépegetésre is van lehetőség, ezerrel lépeget. A járássegítővel is tesz néhány lépést már, de inkább térdelve rodeózik vele:) Imád hintázni, most már a csúszdázás is nagy sztár. A homokozóban egyenlőre nem lelte kimondott élvezetét, viszont végigkóstolta a homokozó játékokat. Többször hallottuk a szájából a labda szót (mosolygott, ha utána megkapta valamelyik labdáját), én a cicát is véltem hallani, ez apukának nem volt még meg. S az apple szó is elhagyta már a száját, alma rágcsálás közben….nem lepődtünk meg, hogy nem csak magyarul kommunikál, elvégre folyamatosan hallja a három (négy? - a jelbeszéddel együtt) nyelvet.



Fog: 5 és eddig nem látok többet. De rendületlenül masszírozza a nyelvével az ínyét. És nagyon aktívan és szívesen harapdál, főleg minket, de kaját is egyre gyakrabban. 



EÜ: semmi kórság hála a magasságosnak. 

Az első csók után...Borókával:)
Hordozás/utazás/egyebek: A napi séták (hintázós játszóterezéssel fűszerezve), a heti egy úszás és a heti egy babajelbeszédes foglalkozás az állandó program. Időnként járunk a helyi Duna-partra, de hosszabb utazás nem volt a hónapban - na jó volt néhány "kör" a M0-n, hogy békésen tudjon alukálni…néha jó lenne, ha tényleg körgyűrű lenne, de egyébként egyszer sem (najó egyszer igen, de akkor meg pont nem jött be:P) azért indultunk el, hogy elaludjon, csak bealudt és nem akartuk felébreszteni - …majd a következőben lesz bőven utazás;) Volt viszont látogatónk: Regina baba és szülei, Bence baba és szülei, illetve két kolleganőm is (egyik várandós).

Bencével játszadoznak
Aktuális becenevek: Zsebi - nyilván már rajta ragad, de nem meglepő az apjának is van beceneve, gyerekkorból hozós, de olyan szinten, hogy a főiskolán volt olyan tanár, aki nem tudta, hogy mi az eredeti neve -, Baba, Babácska, Babácsa, Macska, Gizmó, Gizmikusz, Hisztipisti (vajon mikor és miért???:P), Mérgesmacska, Kicsi, Zsebó, Zsebóca.

Buláta nélkül aludni nem lehet...előtte már álmában tolta az arcba:P
Jade vs. Zsebi: Simán simogatja a kuckójában szunyáló macskát, aki ezért kicsit sem tépi le tőből a kezét (ha én próbálkoznék ezzel, simán megkarmolna). A napi egy kergetőzés egészen biztos, látszik a cicán, hogy - többnyire - tetszik neki, hogy már tempósabban tudja követni a kis pajtása. Néha meg csak szembe térdel a cicával és egyszerűen kacag neki:D Abszolút falkatag lett a gyerek, már neki is fúj és nyávog, ha éppen szeretne tőle valamit, viszi neki a játékot és időnként lekever egy pofont is, persze csak, hogy értse szegény Zsebi hol a helye a társadalmi rangsorban:P Ha éppen nem szeretne a macska játszani, előfordul, hogy némi karom is kerül a pofonba…várná a finom mozdulatokat Zsebitől, aki erre egyenlőre nem képes. Viszont kifulladásig röhög azon, ahogy mi játszunk a macskával, s próbálja utánozni a mozdulatokat a játékokkal. 


Baby connect statisztika: 395,2 órát töltött alvással 95 darabban…szóval az alvásigénye látványosan csökken. 80 pelenkát használtunk el 68-ban volt kaki…a pelenka igény is csökken. 40250 ml kaját nyomott be 207 étkezéssel…a kajaigény meg nő:P /A kajánál még mindig minden ml-ben számolva, kicsit sem pontosan, de azért irányadóan. Nem számolok a nasikkal, mint buláta, kukoricapufi, kaja-, süti- és gyümölcsfalatok a szülőktől (ismerősöktől, idegenektől), mert kunyerál, de olyan, mint a cica, tudja hol az elég, nem fal fel mindent:)/

Anyukáról (vagy inkább anyukának???) az aktuális idézet:
Egy átlagos 10 hónapos baba havi 123 kilométert mászik, egy 2 éves napi 11 kilométert gyalogol, egy átlagos felnőtt csak napi 5 km-t tesz meg. De arra nincs magyarázat, miért lehet, hogy ugyanezek a csemeték estére miért olyan frissek és vidámak még, míg a szüleik szeme majd lecsukódik :) Azért meg kell védenem magam…én többet gyalogolok, főleg a két játszóteres napokon;)