2011. február 7., hétfő

12. hetes kontroll

Ma reggel Herczegh doktor rendelőjében kezdtünk a 12 hetes kontrollon. Volt izgalom bennünk, nem is kevés. Én a magam részéről 1:34 perctől nem tudtam rendesen visszaaludni. 

A vizsgálat elején a doktor úr mondta, hogy akkor ez lesz az utolsó hüvelyi UH vizsgálat. Neki is kezdett...majd két mozdulat után húzta ki. A nagy tv képernyőn csak egy pillanatra és csak egy sötét folt tűnt fel. Lesápadtunk mind a ketten abban nagyjából 10 másodperces szünetben, amíg a doki visszatette a hüvelyi fejet és közölte, hogy ez a baba bizony már túl nagy ehhez, így hát marad a hasi verzió. Pár pillanattal és sok hideg zselé hasamra kenésével később már láttuk is a képernyőn a mi szép, méretes magzatunkat:) Legalábbis a hátát, mert hogy háttal szundikált teljes békességben. A doktor úr mért, mi pedig gyönyörködtünk, örömködtünk. CRL: 55,71 mm BPD: 19,83mm A nyaki tarkóredő vastagsága pedig 0,12 cm. Meghallgattuk a szívverését, majd még kicsit tekergetve forgatva az UH fejet sikerült elérni, hogy felébredjen, s egy kézmozdulattal jelezze, hogy neki bizony elege van a kukkolásból. (Persze értékelhetjük ezt a kézmozdulatot integetésként is:P)

Ezután beszélgettünk. Átbeszéltük az időközben felmerült kérdéseket. A kész vérvételi leleteket. A májfunkciós értékeken kívül nem volt semmilyen kiugró eltérés. Ezek tisztázására kérte a doktor úr, hogy találkozzam, egy hepatológussal. A héten telefonál és ad elérhetőséget egyhez. Megbeszéltük, hogy hogyan vezetjük ki az utrogestant: két hétig 2x1 (reggel és este), a további napokon-amíg még van a mennyiségből napi 1. Beszélgettünk az integrált tesztről, nagyon jó döntésnek tartotta az Istenhegyit. Illetve megbeszéltük, hogy trimeszterenként csináltatok egy toxoplasma szűrést is, nehogy éppen most sikerüljön összeszedni. 

A leletre még rávezette a fentieken kívül: "Az uterusban egy embryo. Életjelenség látható. Hiánytalan végtagok. Durva magzati rendellenesség nem látható. A placenta a mellső falon tapad. Orrcsont látható." Mi azért még a képernyőn remekül megszemlélhettük a gerincét, a bordáit, sőt még az agyát is. Reményeim szerint az Istenhegyiről majd látványosabb UH fotókkal is szolgálhatok. 


A leletekkel, UH fotókkal a kezünkben 10 centivel a föld felett lebegve jöttünk haza. Itthon gyorsan telefonálgattam párat. Szerdára szereztem időpontot a védőnőhöz, az Istenhegyire és a fogorvosomhoz is. Mindezek után pedig jól megérdemelt pihenésként levonultam a szomszédba Zazi babához és Anyukájához. :D