2011. február 9., szerda

Istenhegyi Géndiagnosztika – Kombinált teszt



Herczegh doktorral egyetértésben döntöttünk az Istenhegyis kombinált teszt mellett. A teszt két részből áll: Down-szűrés céljából kombinált teszt biokémiai része anyai vérből: PAPP-A és szabad ßhCG meghatározás, illetve genetikai ultrahang vizsgálat (nyakiredő mérés -NT, orrcsont, végtagok, koponya). Ezutóbbit kiegészítik pár percnyi 3d babamozival, s az egész UH-ról készült DVD felvételt is átadják. Mindezt 30 ezer jó Magyar forintért, másfél óra leforgása alatt.


Kicsit előbb érkeztünk, de ez nem is volt baj, mert adatfelvétellel kezdtünk, majd jött a vérvétel.


Pár perc várakozás, majd Bátorfi doktorral a genetikai UH. Nagyon kedves és alapos volt. Hasi UH, tehát teli hólyag kell hozzá, ezt mondjuk előre a telefonban nem mondták. Ránk szánta az időt, mindent alaposan elmagyarázott megmutogatott. A tarkóredőt többször is megmérte, kaptunk több nyomtatott fotót is, illetve a dvd-t. Lestük a nemét is, elsőre fiút tippelt (mi magunk is a látvány alapján) aztán újra és újra ránézve teljesen elbizonytalanodott, mert nagyon ott volt a köldökzsinór is. Abban maradtunk, hogy a 18. Heti genetikai UH-n meglátjuk:) Ezután ismét roved várakozás következett, majd a biólógussal a leletek átbeszélése és a kockázat elemzése…gyakorlatilag a lehető legalacsonyabb kockázatot sikerült elérni:)


Kértünk még pluszban egy toxoplasma szűrést is, ennek elvileg két hét múlva lesz eredménye.


A végén fizettünk – kártyával is lehet – a két vizsgálatért (a toxoplasma külön 4 ezer volt), megkaptuk az egészségpénztári számláinkat (külön számla a két vizsgálatról) és alig több, mint egy órával az érkezésünk után, már indultunk is kifelé, boldog mosollyal az arcunkon.


Nem olcsó a hely, mert eleve nem olcsók a végzett vizsgálatok, de professzinálisak, maximálisan felkészültek és nagyon kedvesek. Én csak ajánlani tudok őket.