2011. június 27., hétfő

32. hetes kontroll - Dr. Herczegh Szabolcs

Szokásosan doktorunknál indítottunk. Megkaptam az elmúlt időszak leleteit, volt egy vérvétel (általános + toxoplasma) még a hónap elejéről, meg egy ugye múlt szerdáról. Semmi kóros nincs egyiken sem, vannak azért apró eltérések, mármint a referencia értékekhez mérve, de nem ítéltetett semmi veszélyesnek.

Ránéztünk a vérnyomás értékekre, egyenlőre elégedettek vagyunk, bár nem vártunk csodát ennyi nap alatt. Abban maradtunk ezzel kapcsolatosan, hogy csütörtökön beszélünk telefonon, hogy milyen a trend...aztán végülis a telefont e-mailre cseréltük, hogy tudjam küldeni a táblázatot:)


Jött a kukucskálás, méregetés. Zsebi nem kicsi baba, ahogy azt sejtettük. Én két kilóra saccoltam, de tévedtem, legalábbis a gép a mért értékekből 2255 grammnak becsülte. Továbbra is előrébb járunk, és ez továbbra sem gond. Nincs a nyakán a köldökzsinór, nem meszes a méhlepény és tökéletes a magzatvíz mennyisége és állapota. Ritka pillanatként nem ébredt fel az UH-ra, mondjuk éjszaka sokat volt ébren, mert elég hosszan csuklott szegénykém. Amúgy éppen fejvégű fekvésben volt, avagy befordulva...bár ezt csak időleges, mert érzésem szerint még mindig simán megfordul.;) A feje mindenesetre akkora, hogy alig fért bele a képbe...nos ezt tuti nem az apukájától örökölte:P 
(Megvan a nagyfejűs vicc??? - nálunk ugyan tutira nem játszik, de mégis legyen meg az utókornak:P
 
Pasi bemegy a kisfiával a fagyizóba, kér magának egy puncsot, majd megkérdezi a fiát:Na Te nagyfejű, Te mit kérsz?
Mire a pultos:Uram, hogy mondhat ilyet erre a gyerekre??
Erre a pasi:Tudja Hölgyem egy férfi embernek 3 fontos dolog van az életében:
Egy fullos autó, egy bazi jó kéró, meg egy jó szűk punci!
Na ezt az utóbbit ez a nagyfejű tette tönkre!)

Ezután megkaptam a papírokat (recept, háziorvosi ajánlás), megbeszéltük, hogy még mindig nagyon jól vagyok, aztán elköszöntünk. Kint még mértünk egy vérnyomást (nem volt rossz), fizettünk, számláztunk, időpontot egyeztettünk - ekkor mondta az asszisztens hölgy, hogy akkor már szívhangot is hallgatunk - majd távoztunk.