2011. szeptember 1., csütörtök

Koponya és hasi UH

Még az újraélesztős tanfolyamon emlegette az oktató hölgy, hogy vannak kórházak, ahol a születés után azonnal megcsinálják, de mindenképpen javasolja, akkor is, ha ott nem teszik meg. Nos a mi kórházunkban nem csinálták, de Kóos doktornő rögtön ajánlotta a helyi szakrendelőt e témában.

S meglepő módon a helyi szakrendelőben tényleg elvégzik a helyi lakcímmel rendelkező babáknak teljesen térítésmentesen és gyorsan, bár nem a születés/hazaadás után azonnal. Első körben nem sokkal, a hazaérkezésünk után hívtam őket időpont ügyben, de akkor mondták, hogy maximum egy héttel előre tudnak adni, így akkor hívjam őket, ha már elmúlt a baba egy hónapos. Múlt hét vége felé telefonáltam, hogy akkor vasárnap meg lesz a betöltött 4 hét, így erre a hétre kérnék időpontot. Nagyon jól jött ki, hogy mára kaptam, mert így már naptárilag is megvolt az egy hónap.


A bejelentkezésnél elmondták, hogy mire lesz szükség (TAJ- és lakcímkártya, beutaló, amikkel a lenti kis ablaknál kell becsekkolni). 15:50-re volt időpontunk. Naná, hogy éppen etetési idő lett volna, de megoldottuk, még itthon volt gyors cicizés, odafelé a kocsiban pedig ment a cumis kör;) 15:43-kor csekkoltunk be és 15:53-ra némi várakozással együtt is túl voltunk a vizsgálaton. Másik kisbabás páros is várakozott, őket megelőztük, mert nem tudták, hogy lent be kellett volna jelentkezni, de nem lehettek morcosak, mert az egész vizsgálat nem tartott tovább 3 percnél. Ennek ellenére nagyon alaposan megvizsgálta Papp doktornő Zsebit. Első körben a buksiját, ehhez persze le kellett fogni, ami nem tetszett neki, ahogy a fejére nyomott UH-zselé sem:P Ezután jött a vetkőztetés, majd a pocak átvizsgálása. Itt is le kellett fogni, ez sem tetszett jobban és továbbra sem fogadta élvezettel az UH zselét:P Még arra sem volt időnk, hogy visszaöltöztessük, már kaptuk is meg a vizsgálati lapot. Kint viszont volt pelenkázó, ahol nyugodtan vissza tudtuk bújtatni Zsebit a ruhájába:) A hordozóba visszatéve természetesen már semmi gondja nem volt, azonnal visszaaludt, s alszik azóta is békésen;)

Jaa és hogy a vizsgálat eredménye is megörökítésre kerüljön, teljesen egészségesnek minősítették a mi kicsi babánkat:) Azért még mindenképpen tervezzük egy szív UH-ra elvinni, mert azt sajnos nem vizsgálják alapból:(

/A képet köszönettel innen vettem/