2011. szeptember 30., péntek

2 hónapos

Tényleg repül az idő, éreztem ezt már a várandósság alatt is, de most talán még jobban. Pedig minden nap egy csoda vele, mindegyik másért az:)

6 kiló felett is pancsolnak a hurkák, na meg a hordó a hasunk helyén:)
Adatok: A fürdés előtti mérésen 6200 gramm volt. A ruhákkal érdekesen alakul a kapcsolatunk, mert ahány gyártó annyi méretezés, szóval van 56-os, 62-es és 68-as szerkó is, ami tökéletesen jó rá:) Pelusból már 3-ast használunk. Még mindig Pampers Premium Care, éjszakára viszont a Pampers Active baby jobban bevált. Hossza 60 cm, a buksi körfogata pedig 40 cm.

A tuti lábmelegítő:P
Alvás, evés...alias napirend: Eszik és alszik, de már egyre több az éberen aktívan (nem sírással:P) töltött idő is. Pontos napirend még mindig nincs. Igény szerint élünk...hol az ő, hol a mi igényeink szerint:) Igyekszünk ezt a kettőt összecsiszolni. Vannak rosszabb napok, amikor vigasztalhatatlanul sír és semmi sem jó, szerencsére ez ritka, többnyire mosolygós baba. Továbbra is a saját ágyában alszik, máshol nem is nagyon szeret (alszik még séta közben a mózeskosárban, illetve az autóban a hordozóban). Most már csak tápszert eszik, mennyiségre többnyire 120 vízzel 4 kanál, de többször lecsúszik a 150 vízhez 5 kanál verzió is. Amíg még volt lefejt anyatej az kvázi nasiként fogyasztotta el a normál étkezések mellé. Általában 7-szer eszik egy nap, bár egyre gyakoribb a 6-szori verzió is. Fürdetés (nincs egzakt időpont 18 és 23 óra között már mindenféle időpont előfordult...keressük a tökéletest) után alszik hosszabban, ilyenkor hajnali három körül ébred egy evésre, utána gond nélkül vissza szokott aludni még legalább 3 órára. Tápszerből még mindig Milupa Milumil HA Start Optima kerül tálalásra:) Az etető cumik tesztje pedig folyamatban van.;)

Szigorú felügyelet alatt megy a játék
Kimittud: az ilyen-olyan helyeken leírt mit kell tudnia dolgokból a többségét tudja. Egyre gyakrabban mosolyog tudatosan, a mozdulatai finomabbak - puccosan fogalmazva - koordináltabbak lettek. A szemével követi a tárgyakat, meg minket. Mivel többször járunk vele társaságba és kerül kvázi idegenek kezébe jól látható, hogy megismer minket, látszik, hogy keres a szemével és az is, hogy megnyugszik, ha lát. Még mindig izomcsávó, ezerrel nyomja ki magát hason fekve, s ha a látszat nem csal, akkor nagyon próbálkozik az átfordulással. Ha a kezébe adjuk a csörgőt, akkor az egy darabig fogja, volt már olyan is, hogy megemelte...persze ez még kevéssé tudatos. De látszik, hogy hogyan kapcsolja össze a kis fejében egyre jobban a dolgokat:)


Fog: továbbra sem látom jelét.

Fogatlan mosolyú vigyorex
EÜ: A szájpenész - ami nem is biztos, hogy az volt - elmúlt. A BCG oltása rendesen beindult, pedig már éppen tartottunk tőle, hogy nem fog. Jövő kedden megyünk a gyerekorvoshoz a 2. hónapos oltásokra, megkapja a kötelezőt, a Prevenart és a Rotát is. Volt egy kis kiütés is, amikor nem is evett úgy ahogy szokott és picit vesztett is a súlyából (heti átlagban még így is maradt a hízás), de mire dokihoz mentünk volna elmúlt, úgy tűnik a fürdetőtől volt.

Az akció fedőneve: ZEN
Hordozás/utazás: sok-sok kilóméter van már a pelenkájában;) Most már többször utaztunk vele nagyobb távolságra is. Többnyire remekül viseli:) Egyre gyakrabbak a séták is, erről még nem sikerült teljesen eldönteni, hogy szereti-e, mert van amikor láthatóan élvezi (nézelődik, majd nagyokat alszik) és van amikor nyilván nem, mert hogy üvölt, mint a sakál. S vettünk egy egyszerűbb kengurut is. Kendővel nincs bátorságom magamra kötözni, de a kenguruzást élvezi. Itthon is volt már, hogy sikerült vele megnyugtatni és vásárlásnál is használtuk már (ilyenkor apa volt a málhás;)). Szívesen van benne és akár aludni is tud. 

Vicces szülő 1.0
Aktuális becenevek: Zsebi még mindig az első helyen, a becézett váloztatokkal (Zsebec(ke), Zsebecs(ke)) karöltve. Most már befigyelnek az állatok is: Nyuszi például néha, és Malac többször, mert hogy nagyon édesen tud röfögni. Aztán még mindig Csücsöri és néha - főleg apától - Gizmó. Na és CumiLee (az erőcsávó) is befigyelt, főleg etetésnél.;)

Jade kisajátította a játszószőnyeget
Jade vs Zsebi: Most hogy gyakrabban van már kint Zsebi a játszószőnyegen érdeklődőbb a cica is. Túl közel nem megy és nem is piszkálja a babát, de leül mellé. Időnként sikerül Zsebinek egy-egy jobb egyenest, vagy bal horgot bekalimpálnia neki, nem szokott mérges lenni érte, csak néz rá furcsán...de ritkán megy arrébb ettől;) S ha Zsebi éppen nincs a játszószőnyegen, akkor ő magam szívesen szunyál rajta:P A tüzelési időszakban pedig arra vetemedett a makka, hogy befeküdt a kiságyba a gyerek mellé (nem rá, inkább csak a lábához). Zsebi nem volt morcos miatt, de azért hamar likvidáltuk a szőröst.

Apa sajátos edzése:)
Apa alias KáeM: az ötödik hét végével megkezdődtek számára a dolgos hétköznapok, de ez csak annyiban jelent változást, hogy napközben nincs itthon...legalábbis többnyire, mert amit lehet az itthonról intéz, s ha úgy alakul mi is elkísérjük. Jártunk már vele Balatonfüreden, de a munkahelyén is. Ha itthon van továbbra is óriási segítség, mindent megold Zsebi körül, sokszor jobban, mint én:) Késő délután már érezhető Zsebin, hogy várja haza az apukáját és ezzel a vele való játékot:) Éjszaka továbbra is felkel, bár amióta nincs szopi próbáljuk úgy megoldani, hogy egyik nap csak az egyikünk, másik nap csak a másikunk kel fel...egyenlőre még fejlesztés alatt ez a technika:)

Ha tudom, hogy anya ilyen idétlenül vigyorog, akkor nem alszom el az ölében
Anya alias én: továbbra is fogyogatok, bár kétségtelenül lassult az üteme. Még mindig akad kevés lebernyeg a pocakon, de két hét kimaradt a haskötőből, mert egy helyen annyira kidörzsölte a bőrömet, hogy még a ruhát is nehezen viseltem, nemhogy azt...ez persze az én hiperérzékeny bőröm hibája. Így a második hónap végére befigyelt piroska is, ami persze várható volt, így hogy már nem szoptatok, de azért fura, hiszen azért majdnem egy évig nem volt ilyen "gondom". Élvezem egyébként az anyaság minden pillanatát, csak az visel meg, amikor kicsi fiúnk vigasztalhatatlanul sír és semmivel sem sikerül megnyugtatni. Nem érzem, hogy ősanya, vagy anyatigris lennék, bárkinek-bármikor odaadom a gyereket, szívesen átengedek bármilyen feladatot, ha valaki szeretné:) S anyukám véleménye szerint nem spilázzuk túl ezt a gyerekkérdést....nem is akarjuk, nem mimózát szeretnénk, hanem egy stramm életrevaló legénykét:) A külső szemlélő számára néha kicsit kemény szülőnek tűnhetünk, mert igenis van amikor hagyjuk sírni a gyereket, de ez akkor fordul elő, amikor látjuk, hogy túlpörgette magát és már attól sem fog tudni jobban elaludni, ha ringatjuk, rázogatjuk. Általában egyébként maximum két nyöszörgés után simán elalszik.