2011. szeptember 20., kedd

Ma nem csináltam semmit:)

Nem azért meg KáeM valaha is kérdezett volna ilyet, mert maga is tisztában van a házi munkával, de klasszikus, ezért mindenképpen itt a helye:)


"A férj hazaér a munkából, és a három gyermekét pizsamában találja a kertben. A sárban hemperegve játszanak, körülöttük üres kekszes dobozok, chipses zacskók, üdítős dobozok hevernek szanaszét. A feleség autójának az ajtaja tárva nyitva, csakúgy, mint a kert bejárata. A kutyának nyoma sincs.

Amikor belép a házba, még nagyobb rendetlenség fogadja.

Egy csillár leszakadva, törötten hever a földön, a szőnyeg a falhoz gyűrve.
A nappaliban a tv teljes hangerővel üvölt, és mindenhol ruhadarabok és játékok hevernek szanaszéjjel. A konyhában a mosogató dugig edényekkel, az asztalon és a tűzhelyen ételmaradékok, a hűtő ajtaja tárva nyitva, a kutyakaja szétszórva a földön, egy törött pohár az asztal alatt, kis kupac homok az ajtó mögött...

Egyből rohan fel a lépcsőn (átgázolva a további játékokon, ruhadarabokon és egyéb akadályokon), aggódva keresi a feleségét, attól tartva, hogy valami baja esett. A hálószoba felé vezető úton észreveszi, hogy a fürdőszoba ajtaja alatt ömlik ki a víz a folyosóra, bent csuromvíz minden, a WC papír legöngyölítve, borotvahab és fogkrém a tükörre kenve...

Most már rohan a hálószobába, felkészülve a legrosszabbra. A feleségét ott találja az ágyban, édesen összekucorodva, egy könyvvel a kezében, mire az észrevéve, hogy megjött, felnéz, és mosolyogva megkérdi tőle:

- Szia drágám, hogy telt a napod?
A férj dühösen nézi:
- De mi a fene történt ma itt?
A feleség ártatlanul:
- Tudod mindennap, amikor hazajössz a munkából, meg szoktad kérdezni hogy mi a f..szt csinálok egész nap.
Férj még dühösebben:
- Persze, ÉS...?
Ekkor a feleség édesen rámosolyog:
- HÁT MA NEM CSINÁLTAM SEMMIT!"