2011. április 4., hétfő

20 hetes kontroll - Dr. Herczegh Szabolcs

Ismét eltelt négy hét, bár ez most nem tűnt annyira hosszúnak, mint eddig, elvégre voltak köztes vizsgálatok is, meg hát múlt hétfőn is kukkoltunk:) Már-már szokásosan mi voltunk az elsők.


Kezdetnek a kérdéseinkkel bombáztuk a doktor urat, mint pl. hogy a klinika oldalán kicsit megváltozott az árazás és hát így jó lenne tisztázni ezt a kérdést. Aztán jött egy gyors kenetvétel - olyan finoman, hogy észre sem vettem, hogy túl vagyunk rajta. Ennek eredményéről kapok majd sms-t:) Éljen a modern technika. Megkaptam a Hepa-c szűrés eredményét (a B még nem érkezett vissza), természetesen negatív vagyok:) Megnézte az toxoplasma és az Istenhegyi leletet. Volt kiskönyv töltögetés, aztán - kérésünkre - kukkolás és mérés is. Beszéltünk még kicsit a császárról magáról, kérdezte a doktor úr, hogy számmisztikailag szeretnénk-e a baba születési dátumát megválasztani, de mondtuk, hogy inkább biológiai szempontok szerint, így abban maradtunk, hogy a kiírt/számított időponthoz képest (2011. augusztus 21.) hozzuk kicsit előre és így lett a tervezett dátum: 2011. augusztus 12. Vicces érzés volt ezt így megbeszélni, de hát ilyen lapot osztott a természet, így ezt fogadjuk el. A leletek átadása után vidáman elköszöntünk, azzal, hogy újabb négy hét múlva találkozunk, s most nincs semmilyen kötelező köztes vizsgálat. 


Kint még mért az asszisztens hölgy egy vérnyomást (ez mondjuk az újdonság erejével hatott), néztünk időpontot, aztán fizettünk és mivel a múltkor elmaradt, most két alkalomról kaptunk összevont számlát:) Ezután pedig mentünk a havi fogorvosi kontrollra, de erről majd kicsit részletesebben.