2011. április 16., szombat

Babaexpo

Szomszédasszony (még mindig fura leírni ezt a szót..biztos azért, mert magamat is fura asszonynak tekinteni:P) mesélte, hogy jártak bababörzén és milyen jó volt. Nos amin ők voltak, az novemberben van, szóval mire arra eljutnánk Zsebi már bőven kint lesz. Viszont a legjobbkor kutattam utána a témának, mert így eljutottunk a mai rendezvényre


Nem voltak túl nagy elvárások és nagy vásárlási tervek. A bútor már megvan, a többi dologgal kapcsolatosan meg már kinéztük a beszerzési helyet, de azért mégis kíváncsiak voltunk, milyen is egy ilyen rendezvény. S a belépőt 1000 HUF/fő sem ítéltük annyira katasztrofálisnak, hogy ne férhetett volna bele a családi költségvetésbe.

8-kor nyitott a kiállítás, mi valamivel 9 után értünk oda. A fent említett belépő előtt még kicsengettünk 800 forintot a parkolásért, aztán szinte nulla sorbanállással kaptuk meg a belépőket....bár itt rögtön ért egy kis csalódás. Elméletben volt két kassza, ami elfogad bankkártyát is, gyakorlatilag csak készpénzzel lehetett fizetni. Sebaj, fel voltunk készülve erre is. A belépés után rögtön töltögettünk, hátha nyerünk a belépővel alapon, aztán tekertünk is befelé....a kifelé érkező jól felpakolt családokat kerülgetve.

A rendezvény nem kicsi, de számunkra kicsit csalódás volt. Valójában inkább kiállítást vártunk, kevésbé börzét, ez pedig inkább volt börze és kevésbé kiállítás. Belépéskor rögtön kaptunk egy csomó szóróanyagot, meg ilyen-olyan minta terméket (kevesebbet, mint egy átlag kiállításon). Aztán viszonylag hamar végig futottuk a számunkra érdekes - kiállítós jellegű - standokat. Kezdetnek mindjárt Brio-ékat lestük meg, hogy mégis milyen áron adnák a kiállításra tekintettel a kinézett babakocsit...nos drágábban, mint amennyiért kinéztük. Aztán Avent került sorra, mert tőlük van még tervben viszonylag sok termék...ők sem győztek meg a fene nagy kedvezménnyel (10% volt), hiszen áraik eleve többnyire magasabbak voltak, mint a megcélzott bababoltnak. Ezt is elvetettük. A börzés rész minket - egyenlőre - nem igazán érintett. Az egyéb új babaruhákat árusító standokból azért kettőnél elcsábultunk, bár egyiknél nem a magunk részére. Kitöltöttünk egy teljesen értelmetlen kérdőívet, hogy mégis hogyan képzeljük el gyerekünk jövőjét és ezt milyen módon szeretnénk lehetővé tenni. (Ebből a kérdőívből több bank/biztosító is szeretett volna kitöltetni velünk egy-egy példányt, s ezzel megszerezni félve őrzött személyi adatainkat.)

Összességében viszonylag hamar végeztünk az érdekes részeken, s csalódottan tapasztaltuk, hogy túl kevés a várandósságot érintő téma, inkább a már megszületés utánra mentek rá a kiállítók is. Nagyon hiányoltuk a 4d UH-s rendelőknek legalább a hirdetését, kedvezményes jelentkezési lehetőséget. Személy szerint a kismama ruházatot is keveselltem (1 stand normál felső ruházat és 1 fehérnemű volt). S hát az elrendezéstől sem voltunk elájulva. A kiállítós jellegű standok és a börzéző családok eléggé ömlesztve sikerültek. Láttam, hogy mi akart lenni a koncepció (körben és középen a kiállítok, közöttük a börzézős asztalok, a gyerekprogramok és a színpad), csakhogy a megvalósítás már nem igazán sikerült. Azért jó, hogy ezt is láttuk, lehet, hogy később - amikor Zsebi már kint lesz - még ellátogatunk majd ilyen jellegű rendezvényre, most fél 12-re már a kocsiban voltunk, mindössze egy body-val, egy adag szórólappal/újsággal és egy ajándék ruhácskával "felpakolva".