2011. április 6., szerda

Babaszoba - bebútorozva

Készre szerelve-takarítva
Hétfőn este megérkezett a bútor. A felpakolás és kifizetés után gyorsan megvacsoráztunk, aztán nekiugrottunk a komódnak, mert ehhez nem volt összeszerelési útmutató, meg amúgy is van egy hasonló komódunk az IKEA-ból, gondoltuk nem lehet olyan bonyolult. Nos tévedtünk....mert a magyar ipar remeke azért messze nem olyan pontosan precíz, mint az IKEA kreálmány. Azért szűk két óra alatt - természetesen köszönhetően a hathatós segítségnek - összeraktuk. Majd a nagyobb falatok előtt úgy döntöttünk, hogy alszunk egyet.

Dobozokban
Segítség nélkül egy tapodtat sem
Másnap délután - miután KáeM hazaért az "izgalmas" tárgyalásairól - belevágtunk a többi darab összeszerelésébe. Ezekhez már volt összeszerelési útmutató, bár messze nem olyan érthető és precíz, mint IKEA változat (nagyon szeretem az IKEA-s bútorokat, bár ez gondolom már kiderült:P) A segédre itt is számíthattunk. ;) De azért nagyon ügyesek voltunk és 4 óra alatt készre alkottuk a kombi kiságyat és a ruhásszekrényt is. 
Azért én is segédkeztem...persze csakis szigorú felügyelet mellett
Sajnos utána további egy órát tartott, hogy KáeM kijavítsa a magyar ipar remekét...ugyanis a ruhásszekrényt sikerült kicsit elszabnia a gyártónak, így a fiókok csak némi tuningolás után passzoltak rendesen:S Hát igen az IKEA bútoroknál nem csak az összeszerelési útmutató jobb;)


És akkor a korábban ígért pontos méretbeli részletek:


A pelenkázókomóddal kombinált kiságy (ifjúsági ággyá alakítható):
Szélesség: 176 cm - Magasság (a pelenkázónál dekor nélkül): 94 cm - Mélység: 77 cm
A pelenkázó mérete avagy ekkora pelenkázó feltétet tudunk maximum rátenni: 50 cm x 78 cm
A kiságyba való matrac mérete: 70 cm x 120 cm


Az ötfiókos komód:
Szélesség: 45 cm - Magasság: 132 cm - Mélység: 42,5 cm


A ruhásszekrény:
Szélesség: 110 cm - Magasság: 180 cm - Mélység: 50,5 cm

Jade a legmagasabb vártorony legfelső fokán felügyeli a takarításomat:)
Bevallom őszintén, hogy a szoba másik felében még van pár csomag, amit a szülőkhöz kell haza szállítmányozni, de ez nem befolyásolja, hogy rávessük magunkat a dekorációs festésre:)