2011. április 30., szombat

Babakocsi - Brio Sing

Biztos van olyan, aki a netes tesztek és leírások alapján tud választani. Nekem nem ment. Próbálni fogdosni, simogatni, tologatni kell, hogy tudjam tényleg mit is szeretnék. Így kezdetnek végigjártuk az általunk ismert üzleteket és mindenhol kértünk segítséget. Több kevesebb lelkesedéssel mutattak is babakocsikat. A leglelkesebb a Kangoboo és az Elefáni csapata volt, a legbarátságtalanabb - már-már bunkó - a Brendon eladólánykája, semleges volt a Babaszafari, illetve a Babaexpon mindegyik kint lévő eladó. Végülis az Elefániban választottuk ki a kocsit, mert ez minden kritériumnak megfelelt és a kedvezménnyel még sikerült a lélektani árhatárba belepasszíroznunk. 


A döntésben tényleg nagy segítség volt Gergő az eladósrác, aki nem sajnálta ránk az időt...kétszer, mert hogy első körben odabent mentünk végig a kínálat több darabján (több olyanon is, amit már máshol is néztünk), második körben - ma - már csak a kiválasztottal tesztelgettek a fiúk, viszont most a kocsiba bepakolástól kezdve a szét- és összeszerelésen át mindent. 

Mózeskosárral
Amit leírásból tudni lehet:
- Könnyű vázszerkezet 
- Egyszerű kezelhetőség 
- Nagyméretű tároló 
- 5 pontos biztonsági öv 
- kihajtható napellenző 
- rugós lengéscsillapító 
- az összes kerék egy mozdulattal eltávolítható 
- állítható toló kar magasság 
- könnyen, de biztonságosan összecsukható 
- Tartozék: Mózeskosár + Autósülés-hordozó + IsoFix talp + Esővédő + Bevásárlóháló

Hordozóval
Amivel minket meggyőzött a kocsi, az az hogy a strapabíróbb kategóriában tényleg könnyű, hogy egy mozdulattal szét szerelhető/összecsukható (ez jól látszik a bemutató videón), hogy az autós hordozó ADAC tesztgyőztes lett, hogy adják hozzá alapból az isofix talpat.


Kezdetben, még a katalógusból egy bézs színt néztünk ki, de aztán ahogy megláttam ezt a szürkét elvesztem, úgy gondoltam ez elég semleges, és ha Zsebi után kislány érkezik neki is ideális lesz. 

Sportrész-szemből
A kocsi listaára 179.990 jó magyar forint....avagy ahogy Gergő fogalmazott egy használt opel árában van:P 12%-al sikerült olcsóbban hozzájutni:) Megrendeltük hozzá a napernyőt és a gyári szúnyoghálót....ezeknek még nem tudjuk az árát, sem azt, hogy pontosan mikor érkeznek. 

Sportrészt - háttal
Dobozokban kaptuk meg, szám szerint 4 db-ban (1. váz+sport rész, 2. mózeskosár, 3. autós hordozó, 4. isofix talp). Innen még nekünk kellett összeszerelni. Ami végülis kis ügyeskedés árán sikerült is...ahogy azt a képek is mutatják.

Az alábbi képen pedig látható, hogy itt is akadt segéd...egyetlen pillanatra került le a mózeskosár a földre, de Jade máris önként jelentkezett tesztalanynak...nem tudom mit szólt volna, ha felteszem a vázra és elkezdem tologatni is:P