2011. augusztus 11., csütörtök

Róbert Klinika - A klinika válaszol

 Az éremnek mindig két oldala van, és ehhez hozzá tartozik, az is, amit a másik fél gondol, illetve reagál a kritikára, dícséretre.
Úgy gondolom, hogy a lentebb közöltek alapján a kórház menedzsmenttel történt találkozás, illetve az itt megírtak a reményeimnek megfelelően pozitív irányba indították, illetve vittéke a Klinika, illetve a szolgáltató egészségügy fejlődését.
Ennek kiemelten pozitív jele, hogy egyrészt megtalálták a vélemény, vették a fáradságot, hogy reagáljanak rá, és tették ezt oly módon, amely méltó és megfelelő is egy ilyen intézményhez.
Bízom benne, hogy a lelkesedés hosszútávon fennmarad, és - ha terveink szerint alakul - akkor a bő egy év múlva esedékes kistestvér születésénél egy új még jobb a levélírót idézve "csupa dícsérettel bejegyzés fog születni".

Mivel a levél személyesen érkezett hozzánk, és az írója külön nem rendelkezett nevének felfedhetőségéről, így csak a monogramja fog szerepelni, ettől eltekintve a Klinika válaszát az alábbiakban változtatás nélkül adom közre:


"Kedves "Kispapa"! - ha szólíthatom így...

A Róbert Károly Magánklinika kommunikációsaként írok Önnek. Először is szeretettel gratulálok kisfiuk születéséhez.
Figyelmesen végigolvasva bejegyzését, először azon gondolkodtam, hogy amit rólunk írt, az elismerés vagy elmarasztalás. Aztán rájöttem, hogy elemzés, ami tárgyilagos és mindenoldalú. Mert valóban vannak örökségeink, jók, rosszak egyaránt. Ugyanakkor valóban kiemelkedik szolgáltatásaink legtöbbje a hazai egészségügyi szolgáltatások minőségéből. És valójában öröm, hogy amit kitűztünk célul - az átláthatóság, megfizethetőség, családcentrikus megközelítés, igényesség és rendelkezésre állás - az nem csupán szavak, hanem megélt, és soraiban leírt tapasztalat. És valóban nagy kár, hogy nem pusztán ezeket a jó dolgokat tapasztalta meg családja. Végtelenül sajnálom, hogy nem volt felhőtlen az itt töltött néhány nap. Tudja, amikor fejlesztésről van szó, azt nehéz "egyenszilárdságúan" végezni. Van, amiben előrébb vagyunk, van, amiben kicsit elmaradtunk a magunktól elvártaktól. De abban maradéktala
nul egyetértek, hogy ezt a páciens nem érzékelheti. Semmilyen körülmények között. Bejegyzése motivál engem, és azt hiszem, fogalmazhatok úgy, hogy minket. Mert arról szól, hogy jó úton járunk, csak még vannak teendőink. Viszont Ön vette a fáradságot, és mutatott néhány dolgot, amit lehet, hogy már belülről nem is látunk olyan tisztán. Köszönet ezért. És az elismerő szavakért is. Reméljük, hogy következő gyermekénél hasonló blogbejegyzés születik - csupa dicsérettel. Kiemelt figyelemmel várjuk vissza. Jó egészséget és sok boldogságot kívánunk Családjának. H. V. és a klinika munkatársai"


 Köszönjük a jókívánságokat, és a klinika minden munkatársának a segítséget és az együttműködést kisfiunk megszületésében.

Update 1:
Az eltelt időben ismét történt egy levél váltás, úgyhogy immár megvan a névközlésre is az engedély, így kiegészítve a fentieket a Havasi Valériától a Róbert Klinika kommunikációs munkatársától kaptuk.