2011. május 3., kedd

4d Ultrahang

Kíváncsi szülőkként teljesen biztos volt, hogy ennek a fajta kukucskálási lehetőségnek sem fogunk ellenállni. A bababörzén kapott kuponfüzetben akadt is több kedvezményes lehetőség. Nos a 45 perces UH-t ígérő Dóri UH mellett döntöttem. Mivel a többség a 25. hét környékére javasolja a 4d-t, hát hétfőn fel is hívtam őket, hogy a hétvégére, vagy jövő hét elejére kapjak egy időpontot, illetve, hogy kiderítsem, hogy a szuperkedvezményes kuponom mit is jelent a valóságban. 


Mikor a telefonban meghallotta az úriember azt, hogy már elmúltunk 24 hetesek, illetve a reggeli UH szerint meg is előzzük a korunkat, akkor azt javasolta, hogy minél előbbi időpontot nézzünk, hogy "még egyben beleférjen a baba a képbe". Nos ezt nem kicsit furcsálltam, hiszen már a 18 hetes genetikai UH-n sem volt erre esély, de hát gondoltam ők a szakemberek, meg egy-két nap ide vagy oda már nem számít. Szerencsére viszonylag késő estig dolgoznak, így sikerült ma 19:30ra időpontot kapni. Abban maradtunk, hogy este még visszahív táplálkozási tanácsokkal. S valóban hívott....elmondta, hogy az UH sikere múlhat rajta, hogy: 2 órával előtte már ne egyek, viszont igyak jó erős fekete teát citrom nélkül, vagy kávét, meg hogy mindenképpen üres hólyaggal menjek. Teljesítettem az összes kérést, de az UH sikere baromira nem ezen múlott, hiszen a szonográfus hölgyet egy cseppet sem érdekelte, hogy betartottam-e a dolgokat vagy sem.

Profilból:)
Időre bejutottunk, s már álltunk is neki a kukkolásnak. Próbáltuk élvezni, ami nem volt egyszerű tekintettel arra, hogy a szonográfus hölgyike unottan, sőt helyenként bunkó megjegyzésekkel tarkítva tologatta a pocakomon a fejet. (Pl.: Kifogásolta, hogy miért mellső fali a placenta....hát vazze, ez nem választás:P) 

Tisztelegj!
Zsebi nem igazán volt együttműködő hangulatban, legalábbis ami az arca megmutatását illeti...bár ezt sejthettük volna, hiszen az eddigi összes UH alkalmával mindig az arca elé húzta a kezeit, amolyan ne lessetek mozdulattal. Néni viszont baromira nem volt a helyzet magaslatán, mert amit mért, még azt is alig-alig akarta elmagyarázni, hogy mégis mit csinál, arról nem is beszélve, hogy meg sem próbálta kicsit marketingelni a tevékenységét, azzal, hogy ha már az arcát nem látjuk, akkor nézzünk olyat, amit látunk (láb/talpa, kezei, szíve....mind-mind érdekes lehetett volna 4d-ben), ehelyett mi hosszú perceken keresztül Zsebi fülét csodáltuk (nem mondom édes kis füle van;)), illetve ütögettük az UH fejjel a pocakomat, hátha attól elfordul a baba (mi is próbálkoztunk mindennel...a szokásos ujjas játékkal, ami esténként remekül működik, ettem csokit, hallgattattunk zenét vele). Zsebi egyébként nem aludt, tekert a kis lábaival, kezeivel folyamatosan, meg a fejét is forgatta, csak nem a célirányba, hanem egyre jobban elbújtatva magát. Azért egy-két integetést, illetve egy ásítást sikerült jól elkapni:)

Munkácsy után szabadon: Ásító Zsebi
Összefoglalva jó volt kukkolni, bár egy kedvesebb, velünk örülni tudó és főleg kreatívabb szonográfussal jelentősen élvezetesebb lett volna. A végén kaptunk egy képet kinyomtatva, megkaptuk dvd-n a teljes vizsgálatot, illetve külön cd-n a lementett képeket, továbbá egy "leletet". (A lelet kitöltésénél volt még egy "vicces" mozzanat..amikor mondja a hölgy, hogy akkor ugye hátsó fali placentát emlegetett közben...na itt már csak nagyot nyelve közöltük, hogy mellső fali és nem tettük hozzá, hogy egész végig ezen panaszkodott, hogy nagyon nehéz így, mert mindenhová belóg:S) Összességében ezen vizsgálat listaára 15.000 jó magyar forint lett volna, a 25%-os kuponnal fizettünk 11.250 pénzt, de túl jó szívvel nem tudom őket ajánlani, még annak ellenére sem, hogy sok olcsóbb helyen kevésbé jó minőségű UH-val dolgoznak (félreértés ne essék, vannak ennél jobbak/újabbak is) és jelentősen rövidebb ideig tart a mozi (egy átlag 4d babamozi tudtommal 20 percig tart).

Na most már tényleg elég;)