2011. május 29., vasárnap

Második trimeszter

Lényegében teljesen hihetetlen módon, de ez is eltelt...rohan az idő. Továbbra sem voltak egetrengető tüneteim, nagyon jól éreztem magam. De azért kerüljön megemlítésre, ami volt:

- Súlygyarapodás terén: 4-5 kiló jött fel eddig összesen. Bár ez nem is rossz, tekintettel arra, hogy kevésbé szigorúan tartom be az inzulinrezisztencia miatti diétát, mint a várandósság előtt.

- A magnézium szedés ellenére előfordult néha egy kis vádli görcs, de KáeM nagyon profin ki tudja masszírozni:)

- Mocorgás: a 12. hét óta érzem a rezgő/pillangózó mocorgását Zsebinek, természetesen ez az idő előrehaladtával erőteljesebb érzéssé változott. Sokat mocorog:) Esténként kapható egy kis "játékra" is...szívesen követi a pocakon lévő kezünket. Kialakult egyfajta napi ritmusa is...ha ez a megszületése után is így marad nem lesz okunk panaszra: este 10 körül, amikor vízszintesbe tesszük magunkat, akkor kicsit még lambadázik, játszik velünk, aztán szépen elalszik (velünk együtt:P), éjszaka szinte minden nap óramű pontosággal 3 körül kel fel egy rövid "menj ki a mosdóba Mami és igyál egyet" mocorgásra, aztán legközelebb 7-8 körül ébred, akkor már követelve, hogy a víznél komolyabb táplálékot is vegyek magamhoz:D Napközben is sokszor teker, de ebben változatosabb, mert vannak aktívabb és passzívabb napjai...egyenlőre nem volt kényelmetlen a mocorgása.

- A 22. hét elejétől kezdődően már a kispapa is egyre gyakrabban érezte Zsebi pocakbeli aktivitását:)

- Phillel - a szoptatóspárnával - egyre meghittebb viszonyt ápolunk. Lefekvéskor felpocoljuk rá a lábunkat (amúgy visszér ellen), a hajnali ébredés után, pedig őt ölelgetve, vele a pocakot megtámasztva szoktam visszaaludni. (néha pedig arra ébredni, hogy a macska a zsínorjával játszik és ezzel próbálja kirángatni ölelő karjaimból:P)

- Torokkaparás/torokégés...nem tudom, hogy a várandósággal van-e összefüggésben, de az biztos, hogy nem torokfájással, mert nincs folytatása, csak esténként rám jön. (rám jött a 20. héttől kezdődően....)

- Ahogy egyre melegebb lett, egyre gyakrabban ébredtem arra, hogy a saját izzadtságomban úszom (bár ehhez hasonlót télen is tudtam produkálni, pedig nem volt meleg a lakásban), és ezt úgy is, hogy csak alig takarót használunk.

- A trimeszter vége felé már azért éreztem, hogy nem annyira huszáros a mozgásom, főleg, ha vendégmarasztalóbb kanapéról/fotelból kell felkelni. S hát a tempót sem bírom annyira....hosszas állva vasalások már kizárva, de a konyházást, a 2-2,5 órás sétát Zaziékkal még mindig nagyon élvezem.




- A viszonylag hirtelen érkezett meleg nyár sem elviselhetetlen, persze azért ebben a klíma nagy segítség. Mondjuk a teraszos napozásoknál nincs klíma...viszont életemben első ízben nem nézek ki Drakula közvetlen leszármazottjának:)

- S 23. héten elkezdett joga masszázs páros azóta is minden héten remek program egy fél napra.