2011. július 19., kedd

Kórházi kelengye

Ennél a témánál is böngésztem a neten. A saját klinikán is fent volt egy lista, amit a szülésfelkészítőn kinyomtatva is megkaptunk. 


Aztán még találtam számtalan darabot. A saját csomagjaink végülis az alábbiak szerint néznek ki (a védőnő szerint a szokásosnál jelentősen kisebb, arról nem is beszélve, hogy ez kettőnk (vagyis hármunk) pakkja). A múlt héten, vagyis 35. hét folyamán pakoltam össze, persze még rajta van a papíros lista, amin látszik, hogy mi az, ami hiányzik még (főként azért, mert használatban van). 

Szülőszobába alapvetően gondolom messze nem lesz szükségünk az alábbiakból szinte semmire, lévén császárra készülünk, a műtőbe pedig a pocakon kívül nem igen kell magammal vinni semmit. Ennek ellenére úgy döntöttem, hogy kicsit korrigálva ugyan az eredeti listát, de mégis összepakolom, lévén a kocsi elbírja, na meg utána a 4 órás őrzőben töltött időszak alatt még jól jöhet ez vagy az.:)


Szülőszobai csomagunk
 - Személyi iratok, Házassági anyakönyvi kivonat másolata (300 napnál nem régebbi), gondozási könyv, orvosi leletek;
- 1 pár papucs nekem és 1 pár papucs a kispapának;
- 2 db kisebb méretű törölköző;
- tusfürdő;
- bimbóvédő;
- 1 csomag Tena betét (20 db);
- csokoládé, nápolyi, keksz
- kóla - mert adott esetben gyógyszerként is üzemel, na meg a folyadékpótlásra sem rossz:P
- pár darab hosszú szívószál - egyik már császáron átesett ismerősünk ajánlására 
A kitűzött napunkon még belekerül egy adag frissen lefőzött szoptatós tea, legalábbis ha Herczegh doktornak nem lesz kifogása ellene a legközelebbi konzultációnkon. Fényképezőgép is lesz nálunk, nagyjából három verzióban is, ahogy laptopok is;)


Az osztályos csomagunk családi szobában (végig velünk lesz a kispapa is, mert család születik) 4 éjszakára készülve. A saját igényekre szabva...mert például utálom a hálóinget.

- 2 db szoptatós top
- 2 db sima top (könnyen lehúzható első résszel, gondolva a szoptatásra)
- 2 db szoptatós melltartó
- 1 db haskötő
- 3 pár mosható és 3 pár eldobható melltartóbetét
- 2 db kismama pizsama nadrág
- 1 db méretes halásznadrág
- 1 db kapucis kardigán
- 4-4 pár zokni
- 4 db póló a kispapának
- 4 db boxer alsó a kispapának
- 2 db rövid nadrág a kispapának
- 4 db piros (!) kisebb méretű törölköző (a kényesebb részekhez, napi cserére gondolva)
- 2 db normál törülköző (Decathlonból kicsire összehajtható fajta)
- Tisztasági csomag: tusfürdő, sampon+balzsam, fogkefék, fogkrém, intim mosakodógél, fésű, hajgumik, fültisztító pálcika, intim törlőkendő, nedves wc papír
- 10 db eldobható bugyi
- 4 db sima bugyi
- 20 db Tena betét (ez mondjuk a szülőszobai csomagban van konkrétan)
- 1 csomag normál éjszakai betét
- 2 db bimbóvédő - Avent mini (ez is szülőszobai csomagba került)
- bimbóvédőkrém - Medela
- mellszívó - Avent elektromos


ZsebiGergőnek nem kell vinnünk semmit a kórházi tartózkodásra, hazahozáshoz az alábbiakat készítettem össze....egyszerre a fentiekkel, hiszen nem lesz utánunk érkező kispapa, aki majd behozza ami kell. Nyilván a többféle ruha a többféle időjárási helyzetre készülve. Ezek a dolgok feltételezésem szerint csak a hazaindulás napján kerülnek fel a kocsiból, addig végülis teljesen feleslegesek.


- Hosszú ujjas vékony rugdalózó, vékony sapka
- Rövid ujjas, rövid nadrágos rugdalózó vékony
- Rövid ujjas body
- 1 pár vékonyabb újszülött zokni
- 2 db tetra pelenka
- 1 db kocsitakaró
- 1 db újszülött pelenka
- Hordozó+isofix talp (ezutóbbi nyilván a kocsiba szerelve)
- Játszócumi
- Na meg a gyermekorvostól kapott recept paksaméta...ezt szerencsére - reményeim szerint - még a kórházi tartózkodás alatt helyben ki fogjuk tudni váltani, mert van a kórház területén gyógyszertár.

Természetesen velünk fog tartani Phil a szoptatós párna is, hogy ne itthon kelljen újratanulni vele a szoptatási technikát. Mi ugye teljes ellátást kapunk, így úgy gondolom, hogy jelentősen kisebb a csomagunk, mint egy átlag magyar kórház esetében. Utólag - ha nem felejtem el - beszámolok róla, hogy mi az amire ténylegesen szükség volt, mi hiányzott esetleg és mi az ami teljesen feleslegesnek bizonyul. (Van még egy csomó kényelmi apróság, amik alapból tartozékai a kézi táskáinknak). S hát a technikai felszerelésről nem írok, de természetesen visszük a fényképező gépet, már a nagyot, illetve a Mac eszközök nagy részét is;)